Весна в Україні розпочнеться на два тижні раніше, ніж ми звикли. Це - реальність, до якої нам слід готуватися вже з наступного року. Вчені прогнозують зміни в кліматі, які вплинуть на сезонність і те, як ми сприймаємо рік.

За даними групи експертів зі зміни клімату, які опублікували свої дослідження в журналі "Садівництво по-українськи", весна в Україні може наступати раніше, а зима — пізніше. Це означає, що теплі дні прийдуть швидше, а холод затримуватиметься менше. Аналітики досліджували різноманітні кліматичні показники, такі як тривалість теплого періоду, сумарну кількість тепла та опадів, і дійшли висновку, що сезонні зміни будуть помітними.

Весняна погода, скріншот: YouTube
Весняна погода, скріншот: YouTube

Головним фактором є підвищення середньої температури як протягом дня, так і всього сезону. Це не тільки українська тенденція — зміни торкнуться й інших регіонів світу. За прогнозами, восени тепло буде триматися довше, а зима прийде пізніше. Грудень стане теплішим, ніж зазвичай, що може вплинути на наші уявлення про зимові свята.

Весна, фото: Unian
Весна, фото: Unian

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Зміщення сезонів може скласти від 10 до 15 днів, а тривалість теплих періодів збільшиться до 30 днів. Весна приходитиме не тільки раніше, а й триватиме довше, даруючи нам більше теплих днів.

Зміни в кліматі можуть вплинути на сільське господарство, адже фермерам доведеться адаптуватися до нових умов вирощування культур. Однак є і позитивні новини: зменшиться кількість весняних заморозків, що може поліпшити умови для садівництва та землеробства.

Нагадаємо, Літо продовжиться у вересні: які погодні аномалії готує осінь

Раніше ми розповідали, що Без африканської спеки: якою погодою здивує останній місяць літа

Також, Синоптики нарешті поплатилися за дощ: жінка відсудила компенсацію за невірний прогноз