Незважаючи на те, що в Україну повертається спека і всі ми відчуваємо це вже зараз, кілька тижнів тому синоптики говорили про те, що на перші заморозки на нас чекають уже на початку вересня.

Тепер, коли до осені залишилося 2 тижні, можна зробити точніший прогноз. То якою ж буде осінь для українців? Синоптикиня Укргідрометцентру Діана Кривобок сказала про це в ефірі телемарафону.

Осіння погода
Осіння погода

"Загалом, за попередніми розрахунками, які робляться Європейським центром середньострокових прогнозів погоди, погода на початку осені може бути ще теплою. Серпень ще теплий, і початок вересня повільно переходить у теплу погоду" , - сказала вона.

Якою буде середина осені, синоптики поки що не можуть сказати.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Нові правила роздягнуть водіїв до нитки
Показати ще

"Знаю, що вона буде мінливою і наступатиме. Але початок вересня може бути теплим, дивлячись, як змінюватимуться атмосферні процеси" , - пояснила експерт.

Погода, хмари / фото: Pinterest
Погода, хмари / фото: Pinterest

У свою чергу, завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня заявила, що у жовтні, звичайно, варто чекати бабиного літа. Воно буває щороку, навіть не одне. Однак тепло може тривати як 3 дні, тиждень чи навіть 10 днів.

Нагадаємо, що літо наостанок влаштує "прожарку": синоптик попередила про нову хвилю спеки.

Раніше ми повідомляли, що прогноз погоди та синоптики більше не потрібні: як щодо поведінки кота дізнатися, що буде дощ чи похолодання.

Також стало відомо, що запити українців руйнують держоргани: масовий "паперовий тероризм" коштує Україні десятки мільйонів.