Втручання адвокатів може призвести до порушення об'єктивності процесу мобілізації чи медичного огляду військовозобов'язаного. Про це повідомляє Волинський обласний ТЦК та СП на своїй сторінці у соцмережі facebook.

У ТЦК зазначили, що процес мобілізації – чітко регламентована процедура, визначена законодавством. Те саме стосується проходження ВЛК. Втручання адвокатів у ці процедури є вкрай небажаним.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

"Ці процедури мають на меті забезпечити безпеку та ефективність комплектування Збройних сил України, враховуючи як права військовозобов'язаних, так і потреби оборони держави", - йдеться у повідомленні.

Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
Робота ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Чому адвокати не повинні втручатися:

  • втручання адвокатів може призвести до порушення об'єктивності та незалежності процесу мобілізації та ВЛК;
  • процедури мобілізації та медичного огляду мають спеціалізований характер, тому вимагають відповідних знань та навичок, а ними володіють посадові особи та медичні фахівці;
  • мобілізація та медичний огляд мають бути поза впливом будь-яких зовнішніх осіб чи організацій, оскільки ці процеси мають важливе значення для національної безпеки.

Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю
Оформлення документів у ТЦК / фото: скріншот інтерв'ю

Зазначається, що втручання адвоката не повинно бути навіть якщо людина має право на відстрочку – військовозобов'язана має особисто подавати документи на ім'я голови комісії ТЦК та СП.

Раніше портал Знай повідомляв, мобілізація з 18 років: нардеп розповів про зниження мобілізаційного віку.

Також наш портал інформував, не пройшов бойову підготовку, а вже відправляють на фронт: як за законом вийти із ситуації.

Крім того, ми писали, тепер можуть мобілізувати заброньованих: суд прийняв бік ТЦК.