Дипломатам, діти яких навчаються у школах за кордоном, компенсуватимуть витрати на освіту з бюджету України. Про це інформує "ТСН".

Це випливає зі змін, внесених Кабінетом Міністрів України до Порядку оплати витрат, пов'язаних з отриманням дітьми працівників дипломатичної служби, спрямованих на довгострокове відрядження, дошкільної та загальної середньої освіти.

Школа, вчитель, уроки / фото: Pinterest
Школа, вчитель, уроки / фото: Pinterest

Уряд запровадив додаткові норми, що передбачають матеріальну компенсацію витрат на освіту для дітей дипломатів, які навчаються за кордоном. Також було передбачено порядок оплати даних витрат у разі початку або завершення навчання дитини серед навчального року.

Навчання у школі, кадр з відео
Навчання у школі, кадр з відео

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Нові правила роздягнуть водіїв до нитки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Варто зазначити, що в Україні ситуація зі здобуттям освіти змінюється не на краще. Минулого року у Міністерстві освіти заявили, що для більшості спеціальностей можуть відзначити бюджетне навчання.

Студенти, скріншот: YouTube
Студенти, скріншот: YouTube

У відомстві наголосили, що частину студентів-бюджетників в Україні можуть перевести на грантове фінансування, яке не зможе покрити повну вартість навчання.

Крім того, в Україні планують підвищити податки, щоби наповнити бюджет для видатків на оборону, зокрема на зарплати військовослужбовцям.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у школах з'являться нові оцінки: як зміняться щоденники маленьких українців з нового навчального року.

Також наш портал інформував, "Залишаємо вересень": у Міносвіти остаточно визначилися, коли школярі повернуться за парти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, батькам не доведеться півжиття відкладати на освіту дитині: можна отримати диплом без заощаджень.