Боєць 24-го батальйону "Айдар" Станіслав Дехтяр поділився досвідом, як непросто ветеранам російсько-української війни отримати висновок від лікарів. Він розповів, що фахівці ВЛК і МСЕК виявляють найбільшу неповагу до ветеранів, змушуючи їх буквально бігати за висновками, навіть якщо вони мають інвалідність.

Особливий випадок стався з самим Станіславом, якого лікарі списали зі служби за статтею про ускладнену вагітність. Попри те, що ветеран втратив ногу в боях, хірург зазначив, що він вагітний.

Інший лікар, невропатолог, вказав у документі, що у Дехтяра "відсутня права нижня кінцівка", ніби це була скарга. На ці абсурдні помилки звернув увагу товариш Дехтяра, який навіть пожартував і привітав його з "вагітністю".

"Мені лікар-хірург написав рішення, що я — вагітний згідно зі статтею 73-а (вагітність, що протікає з ускладненнями — ред.)", — зазначив він.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Мобілізованим оголосили важливе нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

"Найбільша неповага до ветеранів російсько-української війни саме від лікарів ВЛК та МСЕК. Ти повинен ходити за цими людьми, буквально бігати, щоб тобі написав кожен свій висновок", - зауважив військовий.

Станіслав наголошує, що такі ситуації показують хаос, який панує в українських медичних установах.

Нагадаємо, маленька зарплата, полон чи ампутація: військові поділилися, як долали головні страхи

Раніше ми писали про те, що щомісяця по 1000 гривень: українцям призначать допомогу

Крім того, Знай.ua повідомляв, у діях ТЦК поставили крапку: права чоловіків, здебільшого, не порушуються