Грудне вигодовування – природний процес, що забезпечує найкращий старт для здоров’я дитини. Проте в сучасному суспільстві багато жінок стикаються з осудом, коли годують малюка в публічних місцях.
Щоб змінити цю ситуацію, у рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування стартувала всеукраїнська кампанія підтримки матерів, спрямована на популяризацію грудного вигодовування та створення умов для комфортного годування у будь-якому середовищі.

Грудне вигодовування, скріншот: Youtube
Грудне вигодовування, скріншот: Youtube

У державних установах та громадських місцях з’явилися знаки на підтримку грудного вигодовування. Про це повідомляє Рубрика з посиланням на МОЗ. Незважаючи на зростаючу популярність всього натурального та екологічного, багато матерів все ще вагаються годувати грудьми в публічних місцях через осуд та упередження з боку оточуючих.

Це обмежує їхню свободу пересування та участь у соціальному житті, змушуючи залишатися вдома. В рамках Всесвітнього тижня грудного вигодовування в Україні розпочалась кампанія з підтримки матерів, які годують грудьми.

Грудне годування. Фото з сайту Pexels.
Грудне годування. Фото з сайту Pexels.

У 2024 році акцент зроблено на ментальному здоров'ї матері та створенні сприятливих умов для годування. Плакати з інформацією розміщені у державних установах, на вокзалах, у кафе та інших громадських місцях, щоб показати, що годувати грудьми можна будь-де.

Популярні новини зараз
Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Ініціатива триває до кінця 2024 року, і до неї можуть долучитися як державні, так і приватні заклади, просто звернувшись до ГО "Генерація матерів "Лада"".

Нагадаємо, будьте з ними обережні: названо продукти, які викликають звикання

Раніше ми писали про те, що колишня няня випустила книгу про химерну роботу на "товстих" багатіїв: найдивніші прохання

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Після довгих мук - заживемо": що пророкували Україні всесвітньо відомі провидці