У вівторок, 20 серпня, віруючі православної церкви вшановують пам'ять біблійного пророка Самуїла, або Шмуеля (тобто "почутого богом").

Також за народним календарем це дата святкування Самійлового дня.

Самойлів день 20 серпня: традиції та обряди свята

Наші пращури помітили, що наші пращури помітили, якщо у цей день спекотний день, то зима буде холодною. Адже часу їм залишалося зовсім мало, оскільки зима неминуче наближалася.

На той час у лісах вже з'являлися перші зимові опеньки, і діти з кошиками йшли за цими грибами на весь день. Традиційно у це свято слов'яни готували смажені гриби з картоплею та цибулею.

Популярні новини зараз
Забудьте про конденсат на склі авто: новий тренд серед водіїв стрімко набирає обертів Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка
Показати ще

Також Самойлів день – народне свято батьків та чоловіків. З цього приводу в народі говорили: "Самойло-пророк сам Бога за мужика молить".

При цьому дочки завжди намагалися подати з ранку батькові сімейства нову сорочку, дружини накривали святковий стіл, щоб господар у доброму та ситому настрої брався за важливі справи.

Що не можна робити 20 серпня

20 серпня, як і будь-якого іншого дня, церква не схвалює і виступає проти лайки, злості, пліток, заздрощів і жадібності, помсти, а також розпачу. Не можна відмовляти у допомозі нужденним.

Народні прикмети дня забороняють сьогодні стригти волосся та нігті та лаятися – це погана прикмета. Не слід також свататися та планувати весілля – день для цього несприятливий.

Нагадаємо про знаки долі та народні прикмети: як зрозуміти, що ангел-охоронець намагається нас попередити.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.