29 серпня за новим церковним календарем православні віруючі відзначать велике свято - Усікнення голови Іоанна Предтечі.

Також цієї дати в церкві проходить вшанування загиблих захисників України.

Іоанн Предтеча – день пам'яті мученицької смерті Іоанна Хрестителя, якому за наказом тетрарха Галілеї Ірода відрубали голову.

Усікнення глави Іоанна - це день пам'яті, тому і традиції цього дня пов'язані не з радісними заходами, а скоріше поминальними. У свято Іоанна Предтечі також слід дотримуватись суворих розпоряджень. Таким чином є важливі прикмети, які потрібно знати.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Для тих, хто постить цього дня, приготовано помилування від гріхів, оскільки день дуже сильний із погляду енергетики. До того ж, люди вірять, що в людини, яка постить цього дня, виповниться будь-яке бажання, яке буде їм загадано.

Ті, хто на усікнення ножем користується, сам без голови залишиться. Так каже традиція цього дня. Також у цей день в жодному разі не можна користуватися ножем, і будь-якими колючими-ріжучими предметами. Особливо не можна різати капусту, оскільки вона асоціюється з головою. Слід з цієї причини уникати продуктів червоного кольору - він символізує кров Хрестителя.

Хто танцює та співає цього дня – на свою душу смертний гріх бере. Ця прикмета пов'язана з тим, що через танець Соломії, падчериці Ірода, загинув Іван Хреститель. Тому 29 серпня (11 вересня за старим стилем) не припустимо ні співати, ні танцювати. Вважається, що той, хто в цей день танцює, бере на себе той гріх, який колись взяла на себе Соломія.

Якщо ув'язався за вами білий собака – у вашому будинку буде достаток та добробут. Ця прикмета вірна не одне століття. Білі собаки – це велика рідкість. Якщо так трапилося, що білий собака ув'язався саме за вами і провів вас до самого будинку, то він приніс у ваш будинок удачу. Не надумайте такого собаку проганяти. Прийміть її, хай живе разом із вами. Вона принесе вам щастя. Хоча пращури наші стверджували, що найчастіше, такий собака зникає після того, як супроводив людину додому.

Також вважається, що сам Іван Хреститель, таким чином, благословляє праведну людину на благополучне життя. Але таке диво трапляється дуже рідко. Найчастіше за людиною може ув'язатися звичайнісінький собака. Саме тому не можна її проганяти, якщо вона довела вас до будинку. Від того, що ви годуватимете тварину, ви не збіднієте, а ось вона у ваш будинок принесе добробут.

Що можна робити 29 серпня

Цього дня добре піти до церкви чи можна помолитися вдома за упокій усіх загиблих героїв - захисників України.

Потрібно зайнятися богоугодними справами – наприклад, допомогти близьким та незнайомим людям, подати милостиню. Вважається, що якщо до вас у день пам'яті Іоанна Предтечі прибилася бездомна тварина, то її потрібно обов'язково дати притулок.

Нагадаємо про знаки долі та народні прикмети: як зрозуміти, що ангел-охоронець намагається нас попередити.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.