Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які чудово розуміють, як це жити без світла довгим годинником, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що російські окупанти продовжують цілеспрямовано завдавати ударів об'єктам української енергосистеми. Енергетики намагаються швидко вирішувати ці проблеми, але на це знадобляться роки.

Заступник директора Асоціації енергетичних та природних ресурсів Андрій Закревський розповів журналістам одного з телеканалів, що, ймовірно, так триватиме ще років зо два.

За його словами, в Україні розробили план, як зменшити вплив російських атак на вироблення електроенергії. Йдеться про маневрову розподільчу енергетику.

Магазин, який працює без світла. Фото: youtube
Магазин, який працює без світла. Фото: youtube

"Працювати з надлишком чи недоліком можна, застосовуючи експорт чи імпорт електроенергії. У будь-який момент Україна зможе закупити її в Європи чи Європа у нас. Раніше були випадки, коли ми не могли експортувати енергію, проте її було в надлишку, через що доводилося відключати атомні реактори", – сказав Закревський.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень Українців закликали виходити на пенсію пізніше – сил вистачить Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Експерт вважає, що через 2 роки українська енергетика може стати невразливою завдяки децентралізації енергосистем, що значно ускладнить атаки противника.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Варто нагадати нашим шановним читачам, що 26 серпня Росія завдала одного з найбільших ракетних ударів по Україні. Одним із основних завдань цього удару було знищення української енергетики. Після обстрілу в Україні повернули жорсткі графіки відключення світла.

Нагадаємо, якими будуть відключення у разі холодної зими: енергоексперт закликав готуватись.

Раніше повідомлялося, що Міненергетики може перебувати під впливом Кремля: нардепка пояснила дії українських чиновників.

Також, годин без електроенергії стане менше: українців обнадіяли прогнозом.