В Україні знову назрівають проблеми з електрикою, і цього разу спричинила аварія на Південноукраїнській АЕС. Один із блоків станції, який відповідає за генерацію значної частини електроенергії, несподівано вийшов із ладу. Ця новина швидко викликала на сполох, адже з моменту аварії в країні почали стрімко зростати обсяги відключень світла.

Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, поділився цією інформацією у Facebook, посилаючись на два незалежні джерела.

За його словами, вже наступного тижня блок, який наразі не працює, відправлять на ремонт. І тут криється проблема: ремонтні роботи можуть серйозно збільшити кількість відключень електроенергії по всій Україні.

Енергоблок / фото: Pixabay
Енергоблок / фото: Pixabay

Ситуація ускладнюється тим, що офіційні структури, такі як "Енергоатом" та "Укренерго", поки що ніяк не коментують те, що сталося. Водночас Харченко сказав, що передчасні заяви про завершення ремонтів на інших енергоблоках можуть бути не такими обнадійливими, як хотілося б.

Популярні новини зараз
Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Кому з пенсіонерів виплатять щонайменше 8000 грн Готуємо каністри: в Україні очікується різке зниження цін на бензин та солярку "Скрутити кордон у трубочку...": відомий астролог назвав, коли Україна почне "ламати" окупантів
Показати ще

Так, роботи начебто йдуть, але їхня якість залишається під питанням, і це може виявитися великою проблемою.

"Тому до питання міністра енергетики із захисту розподільчих пристроїв АЕС додається питання якості ремонтів. Якщо блоки вилітатимуть узимку нам усім не привітаться…", – додав він.

Зважаючи на це, готуйтеся до того, що відключення електроенергії можуть стати ще більш частими і тривалими. Звичайно, залишається надія, що ситуацію вдасться швидко стабілізувати, але про всяк випадок варто запастись терпінням та додатковими джерелами світла.

Нагадаємо, ТЦК засудили працівника АЕС: дуже важливий для підприємства, але ухилявся від мобілізації

Раніше ми писали про те, що обміняють Курську станцію на ЗАЄС: астролог "побачив", коли Україна обрубає світло РФ

Крім того, Знай.ua повідомляв, українці побудували капсулу для всіх випадків життя: ракети, зомбі та пожежі в ній не страшні