Державна прикордонна служба України виявила три випадки фіктивних шлюбів, які укладалися не з метою створення сім'ї, а для незаконного виїзду за кордон. Люди, які намагалися перетнути кордон, надали документи про шлюб, але прикордонники встановили, що ці шлюби були укладені лише для вирішення особистих питань, пов’язаних з перетином кордону.

Один із випадків стосувався 28-річного чоловіка з Рівненщини, який одружився зі своєю 40-річною тещею, особою з інвалідністю І групи. Вони стверджували, що їдуть до Варшави на лікування зору «дружини» і навіть переконували прикордонників, що їхній шлюб укладено з кохання у липні.

Згодом чоловік зізнався, що «дружина» насправді є його тещею, а шлюб був фіктивним і укладений лише для виїзду за кордон. Раніше, 7 вересня, його справжня дружина вже виїхала за кордон поїздом, а він з тещею того ж дня спробував виїхати автомобілем через пункт пропуску на Волині. Після невдачі вони спробували перетнути кордон через пункт «Рава-Руська».

Інші два випадки були зафіксовані в пункті пропуску «Краківець». У першому 41-річний чоловік з Івано-Франківщини одружився з 46-річною жінкою з інвалідністю II групи, і стверджував, що їде лікувати «дружину».

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

У другому випадку 18-річний хлопець з Волині одружився з 19-річною дівчиною з інвалідністю II групи, і теж намагався перетнути кордон під приводом лікування.

Всі три випадки визнано кримінальними правопорушеннями за статтею 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Прикордонники повідомили про ці порушення до Нацполіції.

Нагадаємо, хочете виїхати за кордон? Чоловіки з інвалідністю повинні підготувати ці документи

Раніше ми писали про те, що ЗСУ посилюються за межами України: Генштаб готує нові підрозділи на полігонах Європи

Крім того, Знай.ua повідомляв, нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток