Тепер за несвоєчасне оновлення даних у військкоматі українці можуть одержати штраф, і все це пов'язано з новими правилами. Штраф за ухилення від мобілізації може становити від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Причини для штрафу можуть бути різні:

  • не оновили свої дані у військкоматі;
  • відмовилися проходити медкомісію;
  • проігнорували повістку;
  • не стали на облік.

зупинили і вручили повістку
зупинили і вручили повістку

Штраф потрібно сплатити протягом 15 днів, інакше за справу візьметься виконавча служба, яка може заблокувати банківські рахунки. Крім того, сума штрафу подвоюється. Якщо заборгованість перевищить 160 тисяч гривень, то можуть заарештувати майно, включаючи навіть житло.

Також варто зазначити, що якщо у вас є якісь складнощі з виконанням вимог, важливо звернутися до військкомату або до юриста для консультації. Трапляються випадки, коли можна оскаржити штраф або знайти законні шляхи для його зменшення. Головне – не ігнорувати повістки та намагатися бути в курсі всіх змін у законодавстві.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

До того ж, завжди корисно стежити за новими публікаціями та роз'ясненнями від військкомату та державних органів. Це допоможе уникнути непередбачених ситуацій та штрафів у майбутньому.

Нагадаємо, масово розсилатимуть повістки поштою: у ТЦК назвали, хто отримає найближчим часом

Раніше ми писали про те, що українці можуть служити неподалік будинку: як скористатися привілеєм

Крім того, Знай.ua повідомляв, попали до реєстру – готуйтеся до найгіршого: ухилянтів попередили