2020 рік стрімко добігає кінця, чому радіють мільярди людей по всьому світу. У нашій країні закінчення календарного року приносить радісні часи - наступ святкового сезону.

В Україні особлива пора починається з настанням особливого свята - Дня Святого Миколая. Цей день люблять маленькі і дорослі, а його зміст і традиції стали особливо актуальними в кризові часи.

У цій статті ми трохи розповімо про історію свята День Святого Миколая, його традиціях і поділимося душевними варіантами для привітань в 2020 році.

Історія свята

День святого Миколая: джерело: YouTube
День святого Миколая: джерело: YouTube

День Святого Миколая Чудотворця - один з найдавніших і шанованих свят християнського календаря. Відзначається 19 грудня і не прив'язане до мінливого місячного календаря.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Свято присвячене пам'яті святителя Миколая, архієпископа Миру Ликийского, який вважається одним з найбільш шанованих християнських святих в Україні.

Вважається, що саме Святий Миколай став прообразом для створення фольклорних персонажів - Санта Клауса і Діда Мороза. Ще за часів Середньовіччя вважалося, що саме Святий Миколай є покровителем дітей та їх захисником на небесах. З давніх-давен діти і підлітки молилися святому, щоб той дарував їм удачу, здоров'я і звичайно ж, - приніс подарунки на свята.

Традиції свята

День святого Миколая: джерело: YouTube
День святого Миколая: джерело: YouTube

Свято Святого Миколая має давні традиції, які продовжують трансформуватися і в наші дні.

В Україні здавна існує культ Миколи Чудотворця, який є найвідомішим в народі і шанованим серед віруючих святим.

Саме на день Миколая Чудотворця починаються святки. У народі починається підготовка до колядування, організації посиденьок і звичайно ж, - ворожіння.

Особливо чекають цей день діти та підлітки, яким за переказами святий Миколай зупинить вночі під подушкою подарунок - солодощі, гроші або давно обіцяний батьками подарунок.

Смішні та оригінальні привітання з Днем Святого Миколая

День святого Миколая: джерело: YouTube
День святого Миколая: джерело: YouTube

Прикольні, короткі повідомлення улюбленому синові, другу, співробітникам, подрузі - обов'язкова частина святкування Дня Святого Миколая.

Вірші, СМС, або проза російською або українською мовою, ваші побажання і привітання в цей день точно покращать настрій вашої коханої людини або навіть далекого знайомого.

Вітальні листівки та приколи дівчині або хлопцю - обов'язкова частина зимового сезону, а прикольне СМС-повідомлення - знак поваги для ваших близьких.

Поздравления на русском языке

Сегодня один из самых прекрасных декабрьских праздников – день Святого Николая. С каким удовольствием и интересом заглядывают малыши под подушку или в сапожек. Сколько радости в детских глазах. Да они верят, что подарки положил им ночью Святой Николай. А вместе с детьми, кажется, верим в волшебство и мы. Я от всей души хочу поздравить с праздником тебя, дорогой мой друг. Пусть в этот день произойдёт у тебя доброе волшебство. Пусть сегодня сбудется самое заветное твоё желание. Пусть будто в сказке скрипнет дверь и на пороге появится удача, которая навсегда останется у тебя. Будь всегда жизнерадостным, больше улыбайся, ибо смех продлевает жизнь. Благополучия тебе, уюта и добра.

***

Каким бы опасностям и неприятностям не подвергалась наша жизнь, какие бы не выпадали испытания, мы взываем к образу святого Николая Чудотворца, и он неустанно оберегает нас. С праздником! Пусть незримая рука Николая направляет и защищает вас всю жизнь.

***

День святого Николая помогает во всех добрых делах и начинаниях! Искренне поздравляю тебя с праздником! Желаю решительности с помощью святого Николая сделать первый шаг навстречу новому дню! Пусть ангелы-хранители идут впереди тебя, помогая преодолеть страх. Желаю радости и оптимизма!

Поздоровлення українською

Вітаю з Днем Святого Миколая та бажаю справжнього дива та безмежної радості, добрих посмішок рідних та любові, веселих миттєвостей та гарного настрою, світлої надії та міцної віри у доброту. Нехай це свято подарує тобі присмак солодкого життя та таку ж солодку мрію.

***

Вітаю з Днем Святого Миколая. Бажаю міцного здоров’я, добробуту, миру, щастя, гармонії душі та любові серця. Нехай сьогодні все в твоєму житті повернеться у найкращий бік, нехай завжди з тобою буде твоя надія, віра та вдача.

***

Вітаю з днем Святого Миколая. Бажаю, щоб у твоєму житті траплялись дива та радощі, щоб у твоїй родині всі були здорові та щирі, щоб на твоєму шляху зустрічалися добрі люди та великі можливості. І нехай Миколайчик подарує тобі солодощі для щасливого життя.

***

Вітаю з Днем Святого Миколая. Нехай твоє серце відкриється для справжнього дива, нехай твою душу покинуть усі сумніви та печалі, нехай сьогодні буде той самий день, коли ти розквітнеш та засяєш променями радості, щастя. Бажаю добробуту та здоров’я, солодких миттєвостей життя та щирих посмішок рідних.

***

З Днем Святого Миколая! Нехай він принесе у ваш дім святковий настрій, торбу подарунків та мішечок поцілунків! Хай діточки отримають смаколики, а не різочку! Щастячка вам та щасливої долі!

***

Прийміть мої щирі вітання з Днем Святого Миколая! Бажаю миру, добра, сімейного затишку та всього найкращого! Нехай Святий Миколай вбереже вас та ваших близьких від всіх бід та незгод, подарує любов, радість та справжню віру у дива! Хай збуваються всі ваші великі та маленькі мрії!

***

Вітаю з Днем Святого Миколая. Бажаю добрим ранком знайти солодку цукерку, щасливим днем зробити це свято, чудовим вечором зібрати всю родину за столом. Бажаю, щоб частіше траплялися у твоєму житті дива та здійснювалися золоті мрії.