Сім'я 13-річної українки вже майже рік бореться з несправедливістю стосовно їхньої доньки, яку звинуватили у крадіжці в Польщі.

Читайте Знай в Google News!

Сім'я Іовенко врозповіла, що дівчинку звинуватили в крадіжці презервативів в магазині, принижували, знущалися, а в результаті ще й закували наручниками. Про це пише РБК. 13-річна Марго взимку 2020 року пішла за покупками в супермаркет "Biedronka", а приїхала звідти додому на поліційному авто, закута в наручники.

Поліція, фото, соціальні мережі
Поліція, фото, соціальні мережі

"Маргариту затримали в магазині нібито через те, що вона вкрала... упаковку презервативів. Охоронець завів її в підсобне приміщення, там принижував, фотографував, погрожував їй... Говорив: "Якщо не будеш рівно стояти, я тебе вдарю - і ти нічого не доведеш". Нецензурно висловлювався. Директор магазину, яка була свідком того, що відбувалося, ніяк не втрутилася в ситуацію і не захистила мою дочку", - розповідає Антон, батько дівчинки.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Поліціянти, яких викликали співробітники магазину, закували Марго наручниками за спиною і привезли додому. Батьки вдома побачили перелякану тремтячу дитину, яка запевняла, що ні в чому не винна. Батьки вирішили, що будуть домагатися справедливості для своєї дитини за будь-яку ціну.

Батьки Марго зі звинуваченнями не погоджувалися. Лише в серпні 2020-го дівчинку визнали невинною. У суді подивилися відео з камер в магазині, на яких видно, що дівчинка нічого не брала.

ТРЦ у Польщі, фото YouTube
ТРЦ у Польщі, фото YouTube

"Вони забрали дівчинку в ту будку. Охоронець там знущався з неї морально. Це видно. Він фотографував її. А вона стояла і тремтіла. Це видно навіть через камеру... І поліція. Вони могли подивитися спочатку відео з торгового залу. І переконатися, що дитина ні в чому не винна. Але вони не стали цього робити. Вони одягли на неї наручники. Скували руки за спиною, як небезпечну злочинницю. Кинули в машину і повезли додому. Поліцейський ще і всю дорогу тримав її. Як він потім пояснював: "щоб вона не вистрибнула у вікно". Потім, до речі, вони постійно змінювали версії - від того, що ніяких наручників не було, до того, що їх на Марго одягли, тому що у неї не було з собою мобільного телефону", - розповідає Антон.

Зараз дівчинка живе в Києві з бабусею. Протягом року її батько написав десятки листів і звернень, щоб домогтися покарання кривдників дівчинки: в українське консульство в Польщі, до омбудсменів двох країн, в Український дім у Варшаві, президенту Союзу українців в Польщі, в Офіс президента України, в польську прокуратуру.

Проте, чоловікові скрізь відмовляли. Зрештою Антону вдалося через суд змусити прокуратуру таки взятися за розслідування ситуації з його дочкою. І цим він спровокував завуальовані погрози у свою адресу. Водночас польські правоохоронці продовжують твердити, що надягати наручники на 13-річну дитину цілком правомірно.

Польська поліція, скріншот: Youtube
Польська поліція, скріншот: Youtube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заробітчани мимоволі: куди мріють виїхати мешканці різних країн, інфографіка. ТОП 10 країн світу, куди хочуть переїхати найбільше людей

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Зеленська розповіла про зміни на державному порталі "Дія": як це працюватиме. На державному порталі "Дія" з’явиться новий розділ