Рецепт домашнього лікеру "Лімончелло" приваблює яскравим виглядом і неповторним смаком. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 4 великих або 5 середніх лимонів
  • 300 г цукру
  • 700 мл спирту 87%
  • Вода (+сік лимонів) 1700 мл

Лимони, скріншот: YouTube
Лимони, скріншот: YouTube

Приготування:

Лимони добре миємо та ошпарюємо окропом. Знімаємо дуже тонко з них цедру овочерізкою, не чіпаючи білого шару - він гірчить. Складаємо цедру в банку і заливаємо спиртом 87% 700 мл.

Важливо, якщо у вас інший відсоток спирту - можете перерахувати потрібні пропорції за допомогою калькулятора самогонника, який є безкоштовному доступі в Інтернеті.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З лимона зрізаємо весь білий шар і викидаємо, м'якуш ріжемо і складаємо в іншу банку, засипаємо цукром. Обидві банки ставимо в холодильник на 8 днів мінімум. Раз в день трясемо їх, адже потрібно, щоб цукор повністю розчинився.

Мінімум через 8 днів проціджуємо вміст другої банки з м'якушем і цукром. Отриманий сироп переливаємо у велику банку. Додаємо воду, щоб загальний обсяг отриманої рідини в банці склав 1700 мл. Тобто води і сиропу разом. Проціджуємо банку з цедрою і спиртом, і додаємо до вмісту великої банки.

Розливаємо лікер у чисті пляшки, пропускаючи через 3 шари марлі. Лікер готовий, але його смак більш-менш стабілізується мінімум через 3-4 дні, тому краще почекати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.