Рецепт домашнього лікеру "Лімончелло" приваблює яскравим виглядом і неповторним смаком. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 4 великих або 5 середніх лимонів
- 300 г цукру
- 700 мл спирту 87%
- Вода (+сік лимонів) 1700 мл
Приготування:
⠀
Лимони добре миємо та ошпарюємо окропом. Знімаємо дуже тонко з них цедру овочерізкою, не чіпаючи білого шару - він гірчить. Складаємо цедру в банку і заливаємо спиртом 87% 700 мл.
Важливо, якщо у вас інший відсоток спирту - можете перерахувати потрібні пропорції за допомогою калькулятора самогонника, який є безкоштовному доступі в Інтернеті.
З лимона зрізаємо весь білий шар і викидаємо, м'якуш ріжемо і складаємо в іншу банку, засипаємо цукром. Обидві банки ставимо в холодильник на 8 днів мінімум. Раз в день трясемо їх, адже потрібно, щоб цукор повністю розчинився.
⠀
Мінімум через 8 днів проціджуємо вміст другої банки з м'якушем і цукром. Отриманий сироп переливаємо у велику банку. Додаємо воду, щоб загальний обсяг отриманої рідини в банці склав 1700 мл. Тобто води і сиропу разом. Проціджуємо банку з цедрою і спиртом, і додаємо до вмісту великої банки.
⠀
Розливаємо лікер у чисті пляшки, пропускаючи через 3 шари марлі. Лікер готовий, але його смак більш-менш стабілізується мінімум через 3-4 дні, тому краще почекати.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,