Грудень впевнено мчить до свого екватора, за вікном морози і місцями ожеледь. Українським водіям, перед тим як рушити в дорогу, потрібно провести так званий обряд "прогріву".

Читайте Знай в Google News!

Відомий український автогонщик і волонтер Олексій Мочанов пояснив, як правильно заводити автомобіль в мороз. Про це стало відомо завдяки новій публікації Олексія Мочанова в мережі Facebook.

Прогрів мотора взимку, фото: Drive2
Прогрів мотора взимку, фото: Drive2

"Нас ранок зустрічав прохолодою... (кілька років тому в іншому житті і реальності...). Зими в стрічку. Не прогрівайте автомобілі! Завели, пару-трійку хвилин обтрусили сніг - і потихеньку поїхали нагрівати під навантаженням весь автомобіль. Адже за ніч охолола вся машина, а не тільки мотор з салоном. Стояти і торохтіти на місці - неефективно. А їхати потім на замерзлій машині як на прогрітій - це ламати автомобіль і вкорочувати йому термін служби. Для тих, у кого корабка-автомат: увімкніть Drive і утримуючи ногу на гальмі дайте машині постояти в такому положенні 20-30 секунд перед тим, як рушити з місця. Не забудьте змінити омивайку на зимову! Давно вже час...", - поділився Олексій.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Публікація Олексія Мочанова, скріншот: Facebook
Публікація Олексія Мочанова, скріншот: Facebook

Варто також нагадати нашим читачам, що відтепер спеціальний додаток МВС для сплати штрафів за порушення ПДР з'явився і на iOS. Мобільний додаток "штрафи ПДР", створено Міністерством внутрішніх справ для водіїв, відтепер доступний і для iOS. Про це повідомила прес-служба МВС.

Додаток МВС дозволяє не тільки оплатити штрафи, які вже винесено, а й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу. У додатку також є інформація на карті про розміщення камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Харків захоплять камери-водії, стережіться: більше 1000 "очей".

Як повідомляв Знай.uа, нові правила дорожнього руху: киянам впаяють більше штрафів.

Знай.uа писав, українських копів пересадять на гіроскутери і вручать електрошокери: злочинцям варто начуватися.