Пандемія коронавірусу стала реальністю нашого життя протягом останнього року. Лікар-анастезіолог і реаніматолог з Ізраїлю Борис Бриль розповів, як довго і близько потрібно контактувати з хворим, щоб заразитися, передає Clutch.

Читайте Знай в Google News!

"Немає 100% гарантії на зараження коронавірусом, як немає і 100% гарантії на одужання. Достатньою умовою є активна фаза і наявність досить великої кількості вірусу. Наприклад, в лікарнях", - стверджує лікар.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Високі шанси зараження є у лікаря, якщо він проводить процедури на зубах або інтубує без спеціальної маски і захисних окулярів. Набагато зменшується ризик при спілкуванні на відстані 2 метрів.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Якщо говорити, наприклад, про ліфт, то там ризик захворіти коронавірусом збільшується в 26 разів", - повідомив Борис Бриль.

Також він зазначив, що дослідження в CDC (центри з контролю і профілактики захворювань США - прим.ред) показали, що 75% добровольців експерименту, які заразилися коронавірусом, але постійно носили маски, хворіли в легшій формі, ніж люди, які маски не носили.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Степанов розповів про швидкість поширення коронавірусу в Україні.

Як повідомляв Знай.ua, втрата нюху при covid-19, Як відрізнити нову хворобу від ГРВІ.

Також Знай.ua писав, Степанов підписав документи на отримання вакцини від covid-19.