Сьогодні, 10 грудня, Землю накриє найпотужніша у 2020 році магнітна буря. Її пік припаде приблизно на 23 годину за київським часом.

Читайте Знай в Google News!

10 грудня 2020 року почалася магнітна буря, яка претендує на звання найсильнішої у 2020 році. Ще 7 грудня було зафіксовано потужний спалах на Сонці, внаслідок якого сьогодні геомагнітний сплеск накрив Землю. Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця.

Магнітна буря, фото: кадр з відео
Магнітна буря, фото: кадр з відео

Викид сонячної речовини стався на боці, зверненому до Землі, тому вплив спалаху буде максимальним. Зазначається, що пік сонячної активності припав на цю ніч і позначиться не лише на здоров'ї людей, але й на роботі електроніки.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того, сьогодні зростає загальний радіаційний фон, а також посилюються коливання магнітного поля Землі. Область полярних сяйв може знизитися до широт 60-70 градусів, що дозволить спостерігати їх на більших географічних просторах.

Згідно з припущеннями вчених, на 17:00 магнітна буря ще більше посилиться, а пік сонячної радіації, який досягне рівня G3, припаде приблизно на 23 годину за київським часом і триватиме до 5 години ранку 11 грудня.

Магнітні бурі, скріншот з відео
Магнітні бурі, скріншот з відео

Після такого сильного удару по землянах, магнітна буря почне поступово слабшати і до 17:00 п'ятниці перейде в невеликі геомагнітні збурення. Вони своєю чергою триматимуться протягом суботи та неділі, 12 і 13 грудня.

Наступні магнітні коливання в грудні можливі 12, 13, 23, 25, 30 числа. А сильні магнітні бурі в грудні будуть 10, 11, 18, 19, 20, 24 числа.

У ці дні не потрібно навантажувати себе надмірною фізичною роботою, а більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також підтримувати правильний раціон харчування і дотримуватися питного режиму.

Магнітні бурі у листопаді 2020, фото - Рexels
Магнітні бурі у листопаді 2020, фото - Рexels

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу