Через непогоду в Україні виявилися знеструмленими 173 населені пункти. Також проблемою стала ожеледиця.

Читайте Знай в Google News!

Про це йде мова у "Оперативній інформації про надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території України станом на 7 годин 11 грудня 2020 року", оприлюдненій на сайті ДСНС.

Читайте Знай в Google News!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Причинами надзвичайних ситуацій називають погані погодні умови: дощ при морозі, пориви вітру та мокрий сніг.

Головною проблемою 11 грудня стало знеструмлення низки населених пунктів на Київщині, Житомирщині та Буковині.

ДСНС повідомляє про такий розподіл по областях: у Київській області без струму лишилося 79 населених пунктів, у Житомирській – 58, а Чернівецькій - 36 (усього 173 населені пункти).

Наразі відновленням електропостачання займаються бригади обленерго.

Також на дорогах (та й тротуарах) України помітна сильна ожеледиця, яка загрожує ДТП, заторами та травмами пішоходів. Задля забезпечення роботи спецтехніки та безпеки руху 10 грудня були запроваджені тимчасові обмеження руху великогабаритного транспорту та автобусів на дорогах державного значення в Житомирській, Київській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Станом на ранок 11 грудня ці обмеження вже скасовані.

засніжена траса
ожеледиця

"Для забезпечення проїзду від Служби автомобільних доріг залучено 1 тис. 183 працівники та 808 одиниць техніки. Підрозділами ДСНС проведено буксирування 13 одиниць автотранспортних засобів (надано допомогу 29 громадянам). Від ДСНС залучалось 29 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки", — рапортують у відомстві.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Хмельничани вийшли на ковзанку замість роботи, де комунальники: "Травматологія переповнена!"

Як повідомляв портал Знай.ua, Тернопіль наздогнав сніговий Апокаліпсис: ковзанка замість дороги і десятки аварій.

Також Знай.ua писав, Сотні киян повернулися додому з синцями після прогулянки на крижаних вулицях: "Ноги роз'їжджаються".