В Україні у 2021 році відчутно подорожчає житло та вартість будівельних матеріалів. Наступного року ціни на будівельні матеріали можуть зрости на 17%.

Читайте Знай в Google News!

Про ймовірне зростання вартості житла в Україні повідомляє "Урядовий кур’єр". Зазначається, що ціни на будівельні матеріали можуть зрости на 17%. Причиною є намір виробників закласти в ціну готових будматеріалів курс 30-31 гривню за долар.

Новобудова
Новобудова

"Житло у 2021 році подорожчає. Експерти вважають, що в наступному році вартість житла може зрости, а саме в «комфорт» та «бізнес» сегментах. Основною причиною є подорожчання будівельних матеріалів, оскільки вже зараз забудовники задумаються над тим, щоб закласти в ціну готових матеріалів курс 30-31 гривень за долар.", - йдеться у повідомленні. Урядовий кур'єр

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Проте, зазначається, що вартість житла при цьому зросте не у всіх сегментах ринку. За словами експерта ринку Ангеліни Деревльової, скоріше за все ціни на житло зростуть у "комфорт" та "бізнес" сегментах. "Економ-клас" на думку фахівчині навпаки може бути дешевшим, ніж у 2020 році на 3-5% в доларовому еквіваленті.

Скріншот: facebook.com/ukurier.gov.ua
Скріншот: facebook.com/ukurier.gov.ua

В залежності від того, які будівельні матеріали використовуються при зведенні помешкань – вітчизняні чи імпортні – різниця у собівартості житла може становити 25%, впевнені експерти. На їхню думку, у тренді будуть житлові комплекси, які є багатофункціональними і мають дуже високий рівень комфортності та безпеки.

Мова йде про малоповерхові масиви у приміських зонах великих міст, і як впевнені аналітики, їхня кількість за умови стабільності в Україні, у 2021 році може зрости вдвічі у порівнянні з 2020 роком.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу