Відомий український лікар-педіатр та відеоблогер Євген Комаровський підняв тему дитячих ходунків: хоча вони досить популярні в Україні, їх використання є суперечливим і навіть небезпечним для малюків.

Читайте Знай в Google News!

Про це йде мова у публікації доктора Комаровського у соціальні мережі "Інстаграм".

Ходунки мають допомагати дітям легше ходити протягом першого і другого років життя, але також вони можуть нести небезпеку. У деяких країнах вони навіть заборонені для виготовлення та продажу. Особливо зростає через їх використання ризик травм, у тому числі й серйозних.

дитячі ходунки
дитячі ходунки

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так, діти у ходунках часто розвивають швидкість більшу за ту, з якою вони можуть впоратися. Також малюк отримує легший доступ до небезпечних предметів — наприклад, як-от чашка з гарячим напоєм.

Іншою проблемою є те, що діти у ходунках набагато менше повзають. На думку багатьох спеціалістів, повзання — дуже важливий етап у розвитку опорно-рухової системи, і додаткові технічні засоби можуть завадити природному зростанню малюка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доктор Комаровський назвав єдиний порятунок від Covid-19: як не захворіти. Євген Комаровський пояснив, як можна врятуватися від коронавірусу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський розповів все про анемію: чим піднімати низький гемоглобін.

Також "Знай.ua" писав, що доктор Комаровський назвав 11 способів привчити дитину до фізичної активності