Вже 14 грудня, в понеділок, відбудеться одна з тих подій, якою зуміють насолодитися Наживо лише щасливчики.

Протягом 24 хвилин молодий місяць буде тримати свій шлях перед сонячним диском, тому трохи більше, ніж на дві хвилини, повністю затьмарить світило, що і зуміють спостерігати певні жителі нашої планети.

Читайте Знай в Google News!

Сонячне затемнення частково зможуть побачити лише в декількох регіонах світу, включаючи Південну Америку і Африку. Однак наживо і повністю подібним явищем насолодяться в Аргентині і Чилі. А ось в Україні затемнення неозброєним оком теж можна буде частково помітити, так як в нашому часовому поясі сонце вже зайде на той момент.

А ось іспаномовна служба BBC News mundo спеціально проведуть пряму трансляцію затемнення наживо з Південної Америки на каналі в Youtube. Розпочнеться вона о 17:30, 14 грудня, за київським часом. Повне затемнення очікується приблизно о 18: 13 за нашим часом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Повне сонячне затемнення відбувається в момент, коли Сонце, Земля і Місяць вирівнюються таким чином, що останній заважає сонячному світлу досягти нашої планети.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, цар місячного затемнення — навіщо вавилоняни призначали правителя на одну ніч, і яка доля його чекала

Як повідомляв "Знай.ua", зонд NASA зняв сонячне затемнення на Юпітері, неймовірні кадри

Знай.ua писав, вчені довели світові, що Венера не "спить": 37 вулканів залишаються активними досі