Лариса Ніцой - досить скандальна дитяча українська письменниця, активно заявляє про свою громадянську і політичну позицію протягом останніх років.

Раніше жінка вже критикувала український уряд за введення іншомовних слів у формулювання. А зараз вона поділилася суперечливими враженнями від відвідування Кам'янського.

Читайте Знай в Google News!

"Незважаючи на теплу зустріч з ветеранами, яку досі згадую, помітила про це місто та інше. На тлі небайдужих ветеранів, на тлі небайдужих активістів, на тлі небайдужих свободівців, які, нариваючись на затримання поліцією, заклеювали по місту стару назву "Дніпродзержинськ" і писали зверху нове (але історичне) "Кам'янське", незважаючи на бібліотекарів міської бібліотеки для юнацтва, які несуть Нове Світло майбутнього, світло українськості – городяни чіпляються за старе, за совок, за Брежнєва", — розповіла вона в публікації.
Згодом письменниця додала, що, можливо, це все ж помилкове враження, але вона вважає, що кам'янчани чіпляються за Брежнєва, ніби він є їхнім порятунком. Пишаються ним, а також ставлять йому бюсти і пам'ятники, три з яких їй вдалося побачити за короткий час. Це стосується одного з місцевих парків, центральної вулиці та готелю "Rodina".

"Таке враження, що Брежнєв всюди. Що це єдина світла сторінка міста. Всюди ця мітка. Ніби помічена територія. І ніби не було тут ніяких інших героїв-українців. І ніби не гарцювали на конях цією українською землею українські кошові отамани Петро Конашевич-Сагайдачний та Іван Сірко, гетьмани Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко та Іван Мазепа... Ніби не бував тут ніколи великий філософ Григорій Сковорода", - додала Ніцой в публікації.
Також згодом вона умопянула Калнишевського, Олекса Тихого, Роберта Лісовського та Олеся Гончара, які мають місце в історії Кам'янського. Вона задається питанням, чому саме сторінка історії з Брежнєвим для кам'янчан така дорога. Лариса Ніцой зазначила, що Брежнєва вже немає, а замість нього є живі люди. Наприклад, видатний письменник і перекладач Сергій Злючий.
"Чи усвідомлюєте ви, що поруч з вами ходить по тих самих вулицях герой російсько-української війни, учасник легендарного бою 4-ї роти батальйону "Донбас" (а про цей бій у Широкіно розповідало в свій час телебачення, тому що вся рота вважалася зниклою без вісті, а виявилося, що всі вийшли з бою і вижили), і керував боєм ваш городянин Камінський Ігор Васильвич з позивним "Велес"... скільки ще у вас героїв, не знайомих мені, але повинні бути знайомі вам! Чи цікавитеся ви ними? Чи показуєте іншим, що ви ними пишаєтеся? А ви у відповідь гордо: "Брежнєв!", - підсумувала Ніцой і додала, що місцевій владі слід задуматися про те, як би зробити місто більш привабливим ще й для приїжджих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Ніцой знайшла шматочок раю в Україні, гордості немає меж: "Zк магнітом потягнуло"

Як повідомляв "Знай.ua", Ніцой накинулася на уряд Зеленського: "Р*гулі знову притягли сміття"

Знай.ua писав, владика гострого слова Ніцой міцно взялася за язики солдатиків: "Що за хр*нь така?"