Російська Федерація запровадила санкції проти представників української парії "Слуга народу".

Читайте Знай в Google News!

11 грудня Росія внесли корективи до списку санкцій проти України, поповнивши його новими іменами.

Список збільшили більш ніж удвічі. Тепер в списку 849 осіб, які підпадають під персональні санкції проти України. У первинному варіанті в листопаді 2018 року їх були 322. Відповідний документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ.

Значну частину списку розширили за допомогою нордепів від "Слуги народу" - правляча українська партія потрапила майже повним складом під санкції.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Серед імен глава фракції Арахамія, його заступники, Андрій Герус, Олександр Качура, Максим Бужанський, Ольга Василевська-Смаглюк, Микита Потураєв, Микола Тищенко та багато інших. Крім того, список поповнився спікером ВР Дмитром Разумковим і його першим заступником Русланом Стефанчуком.

Деякі українські нардепи вже встигли відреагувати на те, що Росія внесла їх до списку санкцій.

Так, Максим Бужанський у своїй манері пожартував, що йому тепер "не володіти Красноярськом"

"Російська Федерація внесла мене до списку санкцій, все, не володіти мені Красноярському. У мене тільки одне питання, так я зможу тепер грати на скрипці?" - написав Бужанський в Facebook.

А у своєму Telegram-каналі Бужанський додав, що "це звична картина" і назвав Росію "слоном у посудній лавці".

"Це звична картина, Російська Федерація - слон в посудній лавці, який скопіював в американців інструмент зовнішньополітичного характеру, але не прочитав інструкцію. У чому можна легко переконатися подивившись, що відбувається вздовж її кордонів", - написав Бужанський.

На внесення до російського списку санкцій відреагувала і Ольга Василевська-Смаглюк.

"Вдале завершення дня: Росія внесла мене до списку санкцій", - написала вона у Facebook.