На офіційній сторінці Пенсійного фонду України в Facebook опублікована інструкція, як отримати державну допомогу особам, які залишилися без засобів до існування через COVID-19.

У пам'ятці, опублікованій ПФ, повідомляється про те, хто може отримати одноразову виплату, а також як звернутися за матеріальною допомогою.

Отримати грошові кошти можуть наймані працівники, які на 10 грудня 2020 року були офіційно працевлаштовані. Також матеріальна допомога передбачена для фізичних осіб-підприємців, які сплачували ЄСВ не менше ніж 3 місяці у 2020 році. Звернутися за виплатою можуть застраховані особи, термін звернення – не пізніше, ніж до 21 грудня.

Щоб отримати виплату, необхідно зареєструватися в порталі" Дія", авторизуватися в особистому кабінеті і вибрати послугу"одноразова допомога ФОПам і найманим працівникам". Додаток автоматично перевірить всі необхідні дані. Також необхідно вказати номер рахунку, куди буде зарахована виплата.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, виплати пенсій у грудні, Марина Лазебна розповіла про ситуацію з грошима.

Як повідомляв Знай. ua, Лазебна розповіла, як розподілять пенсії в 2021 році, чого чекати, якщо вам 65, 75 і 80 років.

Також Знай. ru писав, бюджет на 2021 рік, якими будуть зарплати, ціни та державний борг України.