На сторінці Посольства Німеччини в Києві в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про відомий у багатьох європейських країнах Різдвяний звичай — "Віхтельн" (wichteln).
Його частенько практикують під час Різдвяних свят. У лотереї один з учасників витягує прізвище іншого члена групи і отримує завдання — влаштувати цій людині маленький подарунок.
Читайте Знай в Google News!
Велика церемонія розкриття подарунком починається під час спільного святкування Різдва, проте дарувальник все одно залишається невідомим, хоча є надія — що радість від невеликого подарко все одно буде великою.
"І якщо подарунки під час звичайного "віхтельн" здебільшого дійсно "хороші", а обдарований, сподіваємося, дійсно має від них користь, то в останні роки розвинувся зовсім інший вид "віхтельн" - так званий "Шроттвіхтельн" - дарування мотлоху", — йдеться в публікації. Їм в основному люблять займатися колеги по роботі. Вибираючи не красивий, а абсолютно жахливий і даремний для певної людини подарунок, який, можливо, його завжди відлякував. Наприклад, нелюбимі дари від тещі. Через це подарунки іноді виходять смішними і курйозними.

"І знайти найгірший подарунок стало вже чимось на зразок справжніх спортивних змагань. Такими подарунками могли б бути: старі краватки з жахливим візерунком; страхітливі прес-пап'є для поштових листів (хіба ж ними ще хтось користується за часів електронної пошти); або старі предмети декору від прабабусі", — додали в оповіданні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, топ-10 незвичайних різдвяних традицій: роликові ковзани, жаби на ялинках і 700 колядок.

Як повідомляв "Знай.ua", порція новорічного настрою 2021: що подивитися напередодні зустрічі білого металевого Бика

Знай.ua писав, новорічна ялинка зніме капелюх після протестів киян і церкви: "Нечиста сила сховає свято?"

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще