Міністр соціальної політики України Марина Лазебна побувала в гостях у "Українського радіо", де вже в традиційному для себе стилі відповіла на питання, які в ці грудневі дні сильно цікавлять і турбують громадян.
Зокрема, найголовнішими питаннями в ефірі були - перерахунок і підвищення пенсійних виплат українцям, розмір і надання субсидій, а також одноразові виплати підприємцям через карантин.
Про це стало відомо завдяки відповідям глави Мінсоцполітики України Марини Лазебної в ефірі "UA: Українське радіо".

Українка, яка додзвонилася до студії, запитала про субсидії. Жінка спираючись на загальну інформацію зазначила, що в бюджеті на 2021 рік зменшили суму на виплати субсидій, її цікавить, якщо будуть індексації, чи не втратять люди державну допомогу, так би мовити: "збільшать на 1 копійку, а втратять гривню".

Субсидії в Україні, скріншот: YouTube
Субсидії в Україні, скріншот: YouTube

"По субсидіях, дійсно, у нас в бюджеті трохи менше закладено коштів, ніж у попередньому році, але це жодним чином не впливає на те, що ми реалізуємо свою програму. Середній розмір субсидії, наприклад, за грудень, у нас 1500 гривень - це вже опалювальний сезон. Зараз в Кабміні є проєкт постанови, де ми спрощуємо порядок нарахування субсидій. Ми намагаємося максимально скоротити процедуру нарахування субсидій. І те, що ви говорили, розумієте, кожна програма повинна пройти певний етап реалізації. Ми проаналізувати повинні, розумієте? Ми повинні зробити висновки, щоб люди, дійсно, не бідніли.", - заявила Марина Лазебна.

Також нещодавно Марина Лазебна заявила, що в 2021 році українцям не варто очікувати другий рівень пенсійної системи – накопичувальних пенсій. При цьому, на її думку, якщо другого рівня в 2021 році не буде - уряду доведеться підвищувати податки, щоб наповнити бюджет для закриття дефіциту ПФУ.