Багатьох українців, які отримали позитивний тест на коронавірус, в першу чергу цікавляться, як лікувати інфекцію. Порад і чітких рекомендацій доволі багато і відразу ж можна заплутатися.

Однак одне питання, яке безпосередньо пов'язане з головним питанням про температуру тіла, хвилює українців найбільше.

Про це розповіла одна з провідних лікарів-інфекціоністів України Ольга Голубовська.

Лікар-інфекціоніст відповідає - підвищену температуру на початковій стадії інфекційного процесу збивати не можна, так як вона є захистом організму, відпрацьований мільйонами років проти будь-яких збудників, в тому числі і нових.

Ольга Голубовська, фото: скріншот з відео
Ольга Голубовська, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Це (підвищена температура, - Ред.) - і прямий противірусний захист, синтез інтерферону, швидкість захисних клітин. І безпосередній вплив на вірус: при високій температурі він зменшує свою здатність до відтворення", - розповіла Голубовська.

За її словами, на початку захворювання температуру збивати не можна, якщо для цього немає прямих показань, таких як інсульт, органічні ураження головного мозку або схильність дитини до судом.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

"Або ж немає сил терпіти її, або ж вона дуже висока. В іншому випадку, збивання температури збільшує шанси на виникнення імунологічної фази", - зазначила інфекціоніст.

Голубовська також додала, що гормональні препарати теж не можна призначати без показань.

"Коли стан хворого стає тяжчим - у нас виходить замкнуте коло. Він вже отримує гормони, клітини імунної системи працюють погано, а ми змушені в цій фазі додавати ще більшу імунносупресивну терапію", - резюмувала лікар.

Раніше повідомляли, МОЗ заборонило українцям насолоджуватися салом.

Як повідомляв Знай.uа, медсестра знепритомніла після уколу від covid-19.

Знай.uа писав, в Україні covid-19 зробив подарунок "під подушку", тисячі йдуть на поправку.