У неділю 20 грудня офіційний курс НБУ не зазнає змін у порівнянні з попередніми днями. Гривня значно обвалилася і продовжує залишатися на найгірших за останні місяці показниках.

Курс долара і євро Національний банк України розмістив на своєму офіційному сайті.

З часу останніх змін курс євро виріс на 27 копійок і знову перетнув психологічну позначку в 34 з показником у 34.07 грн/€. Американська валюта виросла на 8 копійок, і тепер курс долара становить 27.81 грн/$.

Курс валют НБУ на 20 грудня

100 доларів США - 2781,84 грн

100 євро - 3407,89 грн

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Курс валют, фото з відкритих джерел
Курс валют, фото з відкритих джерел

При цьому експерти продовжують очікувати зміцнення гривні, вказуючи на низку важливих факторів. Серед них — залучення майже $ 1,32 млрд (600 млн євро від Єврокомісії і 500 млн євро єврооблігацій) зовнішніх державних позик, що стабілізувало ситуацію з виконанням видаткової частини бюджету. частина приросту бюджетних витрат буде спрямована на валютний ринок. Також на ситуацію впливатимуть різдвяні фінансові ралі на міжнародних ринках, поведінка НБУ на міжбанківському валютному ринку, а також чинник свят, вихідних і неробочих днів, які вже за тиждень призупинять міжнародні торги.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.