Український гідрометцентр оголосив в Україні штормове попередження в неділю, 20 грудня, майже на всій території країни.

Синоптики спрогнозували сильний туман. Видимість при ньому становить від 200 до 500 метрів, тому був встановлений перший рівень небезпеки — жовтий. Тому слід бути акуратним або по можливості залишитися вдома. Це стосується Правобережжя, а також Сумської та Чернігівської області. Однак виходячи з карти, опублікованої на сайті Укргідрометцентру, жовтий рівень небезпеки — потенційно небезпечні погодні умови — встановлений на всій території України, крім Полтавської, Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областях, а також у Криму.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) відзначає очікуваність посилення льодових явищ у зв'язку зі зниженням температури повітря, з 20 по 23 грудня, на дніпровських водосховищах (крім Каховського). У період Новорічних свят і до кінця року погода в Україні принесе відлигу. У деяких регіонах температура підніметься навіть до + 16 градусів.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, зима в Україні в найближчі кілька років буде теплою і безсніжною, заморозки стануть справжньою рідкістю. Про це розповів синоптик Роман Мурмила.

Також Знай.ua писав, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.