108-річна американка Керрі Лі Рейнольдс за своє життя пережила дві пандемії: ще у дворічному віці вона перехворіла на іспанку, яка косила ослаблений Першою світовою світ, а тепер ще й на коронавірусну хворобу COVID-19. Від обох хвороб їй вдалося одужати.

Історію жінки розповідає американський телеканал CNBC.

Міз Рейнольдс проживає вже дуже багато років в штаті Алабама, в невеликому місті Нью-Броктон. Керрі народилася в багатодітній родині, і у неї 9 братів і сестер. Як зізнається сама довгожителька, дожити до такого похилого віку їй допомогли доброта по відношенню до всіх людей, віра в Бога, а також такі якості, як працьовитість і відсутність хитрості. Крім того, літня американка визнається, що ніколи не лізла в чужі справи. Але схоже, що розгадка ще й у хорошій генетиці - її 105-річна сестра теж жива і теж одужала від COVID-19.

108-річна довгожителька, скріншот відео
108-річна довгожителька, скріншот відео

Іспанський грип вважається однією з найсмертоносніших пандемій в історії. Епідемія мала місце з січня 1918 року по грудень 1920 і забрала до 50 мільйонів життів. Коронавірусна хвороба тут від нього поки що відстає: на її відповідальність поки покладено близько 1,7 мільйона смертей, але це лише офіційно підтверджені випадки — більше покаже лише уважне дослідження статистичних даних.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, не страшні коронавірус та глобальне потепління, 112-річний японець розкрив секрет довголіття

Як повідомляв портал "Знай.ua", як продовжити життя на 10 років: унікальний експеримент дав шанс мільярдам людей