З розвитком онлайн-позик та інтернет-банкінгу шахрайські схеми стають все більш хитрими і просунутими. Тисячі українців щодня страждають від дій зловмисників.

Користувач Facebook Віталій Шведов написав про спробу шахраїв "розвести" його на кредит під космічні відсотки і закликав користувачів бути обережними.

Користувач доклав скріншот повідомлення, в якому шахраї інформують його, що на його рахунок нібито надійшли кошти. І щоб отримати їх, потрібно передзвонити за вказаним номером і назвати код. Віталій Шведов в момент доставки повідомлення не очікував ніяких грошових переказів. Однак, він зазначив, що є такі люди, які радіють і відразу ж виконують вказівки, а потім або з їх рахунку зникають гроші, або виявляється, що на їх ім'я оформили кредит в мікрокредитній організації, відомої своїми "драконівськими" відсотками.

"Геніальна по суті схема, готують під вас кредитний договір і скидають вам подібне повідомлення, і якщо ви виконуєте вказівку, ви фактично оформляєте у них самі кредит під величезні відсотки, повідомивши код підтвердження кредиту", - написав користувач.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, раніше Голодний киянин влаштував "битву" за їжу: "готується до локдауну".

Як повідомляє портал " Знай.ua" Довірливі українці масово потрапляють на нову схему карткових шахраїв.