Національний банк України опублікував офіційний курс валют на 24 грудня 2020 року. Відповідно до опублікованого курсу, можна зробити висновок, що Нацбанк продовжує поступово послаблювати гривню.

Ще тиждень тому національна українська валюта зміцнювалася по відношенню до основних світових валют, проте зараз тенденція змінилася, і триває вже кілька днів.

курс валют, фото unian
курс валют, фото unian

Відповідно до курсу валют, гривня втратить відразу 20 копійок по відношенню до долара. Офіційний курс національної американської валюти складе 28.45 гривень за 1 USD. Що стосується євро, ця валюта також зросте по відношенню до гривні. Офіційний курс складе 34.61 грн за євро, що на 5 копійок більше, порівняно з показниками за 23 грудня.

Таким чином, курс валют поступово наближається до того, який закладений у Державному бюджеті на 2021 року. Нагадаємо, у держбюджеті закладено курс долара на рівень 29.10 грн за 1 USD.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також Знай.ua писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.