Азербайджан привітав Україну з різдвяними святами мелодією українського "Щедрика", яку азербайджанці виконали спільно з українцями на вершині Кавказьких гір.

Всесвітньо відомий твір "Щедрик" українського композитора Миколи Леонтовича вже друге століття мандрує світом, а сьогодні він отримав нове звучання.

Його записали азербайджанські музиканти, які зіграли мелодію на вершині Кавказьких гір. Твір композитора Миколи Леонтовича виконали на старовинних азербайджанських інструментах, а кліп записали у засніжених горах Кавказу.

Так легендарна мелодія ще не звучала, хоча її весь світ вже чув і в класичному виконанні, і в рок.

Відео із записом опублікував на YouTube посол України в Азербайджані Владислав Каневський.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ось уже понад 100 років український "Щедрик" мандрує світом. За цей час його чули як у класичному, так і в рок виконанні. Цього року наш "Щедрик" завітав до Азербаджану. Для того, щоб прозвучати по-новому за допомогою старовинних національних інструментів", - зазначив посол.

За традицією, "Щедрик" сповіщає про наближення новорічних і різдвяних свят. Нині він сповістив про це з висоти Кавказьких гір.

Нагадаємо, американські військові привітали українців зі святами і хором заспівали "Щедрик"

Як повідомляв портал Знай.ua, легендарний "Щедрик" виконали на органі

Також Знай.ua писав, "Щедрик" Леонтовича зазвучав на найвищій вежі Канади