Будь-які дії у напрямку природи корисні для здоров'я хоча б тому, що запускають наші природні механізми адаптації.

А всі аргументи проти прогулянок на природі обґрунтовуються страхом, зайнятістю і лінню. Про це розповів відомий лікар-педіатр, письменник і телеведучий Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram.

Доктор Комаровський часто ділиться з українцями порадами про виховання і здоров'я дітей. Цього разу педіатр пояснив, коли все-таки не можна гуляти з дітьми на вулиці.

За словами Комаровського, ситуації, коли можна і потрібно гуляти з дитиною на свіжому повітрі, зустрічаються у тисячу разів частіше, ніж ті, коли не можна.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Та все ж такі моменти у житті дитини є і до них потрібно серйозно поставитися.

Не можна гуляти на вулиці дитині в гострий період інфекційних захворювань, коли малюк почувається дійсно погано - у нього висока температура, слабість, біль.

Не можна при деяких хворобах, коли необхідно дотримуватись строгого ліжкового режиму - типічним прикладом таких захворювань є дифтерія.

Також не можна гуляти на вулиці, коли хвороба у дитини заразна.

Свіже повітря сприяє одужанню, і цей фактор особливо актуальний при захворюваннях дихальних шляхів, каже доктор Комаровський.

Нагадаємо, Комаровський іронічно розкритикував поради "дихати над спиртом і самогонкою"

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів про ефективний спосіб боротьби з коронавірусом

Також Знай.ua писав, доктор Комаровський розповів, коли закінчиться пандемія коронавірусу