У п'ятницю, 25 грудня, коли українці відзначають велике католицьке свято – Різдво Христове, ікона святого Миколая Чудотворця прибула до штабу Операції Об'єднаних сил на Донбасі. Відомо, що в іконі знаходиться частка мощей святого Миколая.

Про це повідомляє прес-служба ООС на сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Сьомий рік поспіль з початку війни ікона святого Миколая знаходиться на фронті серед військовослужбовців, щоб Господь по молитві святого Миколая дав воїнам здоров'я, благословив на добрі справи і зберігав життя", - вказується в публікації.

Так, заступник голови Синоїдального управління військового духовенства протоієрей Павло Основенко перед молитвою привітав християн західного обряду з Різдвом і зазначив: "Справа не в даті, а в вірі і в самій події, яка відбувалася, а це народження сина Божого, спасителя".

Як зазначається, представники духовенства відслужили молебень і благословили воїнів. Потім всі бажаючі могли прикластися до святої ікони.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, герої ЗСУ готуються до нападу ворога по повній: жодного пострілу повз, ефектні кадри.

Як повідомляв портал Знай.uа, хоробрим українським воїнам вручили відзнаки командування ООС: "Ви гордість нашої країни".

Також портал Знай.uа писав, як хоробра Українка вирушила на Донбас, не вагаючись ні секунди: "Переможемо і виженемо ворога".