Відомий кулінар Євген Клопотенко зізнався, що йому не надто подобаються новорічні кулінарні вподобання українців. Зокрема мова йде про популярний салат "Мімоза", у якому поєдналися незрозумілі рибні консерви та велика кількість майонезу.

На своїй сторінці в Інстаграмі Євген Клопотенко розповів, як можна зробити "Мімозу" легшою, смачнішою і не такою шкідливою.

"Салат мімоза не має ніякого смакового сенсу. Незрозумілі рибні консерви та небезпечна для психіки доза майонезу. Але я знаю, що багато хто не може відпустити новорічні спогади про ту страву. І я частково з цим змирився. Тільки я впертий і просто так не здаюся, тому зробив альтернативу мімозі. І якщо вам чи вашим рідним подобається той салат, то бог з вами, але спробуйте мій варіант. Після того ви не зможете жити як раніше та їсти рибні консерви з майонезом.", - написав він. Євген Клопотенко

Євген Клопотенко, фото Новий канал
Євген Клопотенко, фото Новий канал

Перш за все овочі для салату потрібно запекти, а не варити. Таким чином їхній смак стане концентрованим та солодким. Достатньо буде взяти 2 моркви і 3 картоплини та відправити їх в духовку приблизно на годину. Далі наріжте півкільцями половину цибулини, додайте чайну ложку цукру, столову ложку оцту, сіль з перцем на свій смак та залийте кип'яченою водою. Дайте цибулі помаринуватися протягом 20 хвилин. Зваріть круто 2 яйця та відділіть жовтки від білків.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тепер важливо зробити правильний соус. Клопотенко радить додати туди м'ясо криля, який зробить смак салату "об'ємним і позбавить нас потреби брати рибні консерви".

"Отже, для соусу, що забере в полон вашу душу, змішайте у ступці (чи у блендері) 2 зварених жовтки, банку криля, листя петрушки (десь 6 гілочок), сік половини лимону та 1/2 чайної ложки солодкої гірчиці. Потім з'єднайте в мисці нарізані великим кубиком овочі, білок, цибулю та божественний соус. Якщо хочете, то додайте 50 г журавлини.", - радить він. Євген Клопотенко

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.