Впав дельтаплан з українцем, який пролітаючи над Польщею, намагався скинути контрабандні цигарки та, не приземляючись, повернутись.

21 грудня польські прикордонники затримали 44-річного українця, який переправляв контрабандні цигарки через українсько-польський кордон на дельтаплані, але був змушений аварійно сісти у лісосмузі.

Про це повідомляє Надбужанський відділ Прикордонної служби Польщі.

Зазначається, що прикордонники помітили дельтаплан, який летів з території України. Вони припустили, що це може бути пов’язано з контрабандою, і простежили за ним.

Пізніше дельтаплан здійснив вимушену посадку у лісосмузі поблизу населеного пункту Вольчини Влодавського повіту. Там його і знайшли співробітники прикордонної служби. Поруч розбитого дельтоплану лежав пілот та були розкидані пакети.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Через отримані травми чоловіка негайно доправили у лікарню, де йому надали необхідну медичну допомогу. Прикордонники встановили, що він — 44-річний громадянин України", — йдеться у повідомленні.

Поруч з дельтапланом прикордонники знайшли 8 тисяч пачок цигарок, загальна вартість яких — 112 тисяч злотих (близько 850 тисяч гривень). Вони припускають, що літальний апарат мав просто скинути контрабанду на польській території та повернутися до України.

Польські правоохоронці порушили за цим фактом кримінальну справу, українця звинувачують у контрабанді та незаконному перетині кордону, йому загрожує до 5 років тюрми.

24 грудня 44-річного чоловіка передали українським прикордонникам.