Національний банк України опублікував курс валют на останній день 2020 року – 31 грудня. Оскільки найближчі дні будуть вихідними, у зв'язку З Новим Роком, поточний курс валют діятиме до 4 січня.

Відповідно до опублікованих даних, Долар США трохи подорожчав по відношенню до гривні. Головна валюта Сполучених Штатів додала 1 копійку, і офіційний курс на найближчі дні складе 28.24.

курс валют, фото unian
курс валют, фото unian


Значно подорожчає Євро. Головна валюта Євросоюзу додасть в ціні відразу 10 копійок, в порівнянні з 30 грудня. Зокрема, відповідно до офіційного курсу Національного банку, вартість 1 євро на найближчі дні складе 34.73. Що стосується інших валют, вони не зазнають змін. Російський рубль буде котируватися по 0.384 грн, а Польський злотий – По 7.65 грн.

Таким чином, за 2020 рік курс долара виріс на 19.4%. Станом на 31 грудня 2019 року, головна американська валюта за курсом НБУ коштувала 23.67 грн. Сильний стрибок курсу долара був обумовлений економічною кризою, викликаною пандемією коронавірусу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також Знай.ІА писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки.