Новий рік - чарівна пора для дітей і дорослих. Всім нам здається, що Новий рік точно подарує нам щось особливе і допоможе здійснити найпотаємніші мрії.

Дива трапляються і ви можете перевірити це на собі. Століттями люди створюють спеціальні ритуали для того, щоб привернути удачу і успіх до себе в новорічну ніч. Однак є особливі ритуали, які допоможуть вам не злякати удачу в саму магічну ніч в році.

У цій статті ми розповімо, що не можна робити на Новий рік і які заборони є в нашому народі і світовій культурі в ніч з 31 грудня на 1 січня.

Що треба зробити в Новий рік і що роблять в різних країнах світу, ви можете дізнатися в інших наших матеріалах, а в цьому ми зупинимося на тому, що потрібно робити напередодні нового року.

Що категорично забороняється робити на Новий рік: як правильно святкувати

Заборони на новий рік: джерело: YouTube
Заборони на новий рік: джерело: YouTube

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Новорічні традиції - багаті і своєрідні. Деяких з них потрібно дотримуватися з року в рік, а інші - виключно в певний рік, господарем якого згідно Китайським календарем, є ті чи інші тварини. Відзначати, ви миєте по своєму смаку, але, щоб ваш рік був вдалим, а свята щасливими, вам потрібно дотримуватися старовинної мудрості, забобони до яких не мають ніякого відношення.

2020 рік - складний для всіх. Ми сподіваємося, що старий рік точно не повториться, але перед тим, як привітати один одного з новим роком можна і потрібно ознайомиться зі списком порад, виконання яких подарують вам чудовий вечір і щедрий рік.

Список вічних заборон:

  • Не можна довго думати над тим, щоб придумати новорічне побажання. Воно повинно йти інтуїтивно, а тому, хто його загадав, заборонено використовувати в реченні частку ні. Наприклад, вам потрібно думати над тим, щоб бути здоровим, а не над тим, щоб не хворіти.
  • Нікому не розповідайте про своє новорічне бажання. Таким чином, ви можете злякати удачу і позбавити себе виконання найважливішого бажання.
  • 31 грудня та 1 січня категорично заборонено пришивати ґудзики до одягу, так як за старим переказами це може пришити до вас старі проблеми.
  • Не рекомендується зустрічати Новий рік на самоті. Особливо це стосується тих, хто обов'язково хоче зустріти свою другу половинку. Виходьте в люди на свято і ви обов'язково знайдете супутника або супутницю життя.
  • Згідно зі старим переказами, не можна проводити новий рік в виключно жіночої компанії. Особливо це стосується жінок, які хочуть знайти чоловіка і покинути компанію мами і бабусі.
  • Не можна зустрічати Новий рік в старому одязі. У святкову ніч важливо надіти на себе нові наряди, які стануть відмінним початком нового періоду у вашому житті, який буде позбавлений від старих проблем. Про те, в який колір варто оформити свій святковий лук можна дізнатися в мережі;
  • Під час бою курантів обов'язково потрібно щось покласти в кишені, так як згідно зі старим повір'ям, той хто зустрічає Новий рік з порожніми кишенями, проведе його без достатку.
  • Не рекомендується брати в борг або позичати 31 грудня та 1 січня. Вважається, що це здатне налякати удачу і залишити ваш будинок без фінансового благополуччя. Щоб водилися гроші, краще почекати з цими операціями;
  • На стіл не можна ставити крабів, омарів та інших ракоподібних, так як вони задкують назад і можуть змусити ваші проблеми і біди повернуться в новому році.
  • На Новий рік заборонено лаятися, ображатися і з'ясовувати відносини. Якщо ви почнете рік з негативу, то точно не позбудетеся від нього до наступної особливої ​​ночі.

Що не можна робити в рік Бика: хороші поради

Заборони на новий рік: джерело: YouTube
Заборони на новий рік: джерело: YouTube

Згідно Китайського гороскопу, 2021 рік управляється Білим Металевим Биком - запальною, але доброю і справедливою істотою. Для того, щоб точно не злякати господаря нового року важливо дотримуватися таких традицій:

  • не можна бити посуд;
  • заборонено хандрити, сумувати, скаржитися;
  • не можна викидати їжу і мити посуд;
  • заборонено виносити сміття;
  • варто утриматися від яловичини або телятини на святковому столі.