Вчені зафіксували сигнал з космосу і будують припущення, откада він міг надійти. За словами експертів, є ознаки, що він надійшов з найближчої до Сонця зоряної системи. А саме-планети Проксима Центавра B.

Проксима Центавра b- "суперземля". Це означає, що планета з більшою масою, ніж у Землі, проте менше, ніж у газових гігантів. Вона має скелясту поверхню, можливо, рідку воду і розташована всього в 4,2 світлових роках від Землі.

Деякі дослідники навіть припускали, що там є атмосфера. Сигнал виявив в 2019 році гігантський радіотелескоп з Австралії, і з тих пір вчені намагаються зрозуміти це явище.

"Цей сигнал з'явився один раз і ніколи не повторювався. Він мав частоту, яку випромінюють наземні пристрої, такі як супутники і кораблі", - пояснила BBC Mundo Мар Гомес, доктор фізичних наук з Мадридського університету Комплутенсе.


За даними The Guardian, в найближчі місяці вчені відзвітують про розслідування цього сигналу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, вчені наблизилися до розгадки таємничого сигналу з космосу.

Як повідомляв Знай.uа, вчені виявили кіоск із залишками їжі в Помпеях, що зберігалися 2 тисячі років під лавою.

Також Знай.uа писав, що старовинний будинок в Дніпрі зберігає секрети масонів, схованки в стінах і приховані ходи.