Нацбанк України оприлюднив офіційний курс іноземних валют на 4 січня 2021 року.

Джерело: офіційний сайт НБУ.

Регулятор не змінював офіційні курси у вихідні й свята — 4 січня долар і євро залишатимуться на тих самих позиціях, які вони зайняли ще в останній день минулого року. У порівнянні ж з попереднім банківським днем 30 грудня долар набрав 1 копійку і досяг позначки 28.27 грн/$, а євро виріс аж на 10 копійок і тепер його курс складає 34.73 грн / €.

Однак треба зазначити, що у понеділок банківські установи відкриють свої двері, і вже у вівторок 5 січня українці можуть побачити зовсім інший курс і перевірити прогнози експертів.

Курс валют Нацбанку на 3 січня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

100 доларів США - 2827,46 грн

100 євро - 3473,96 грн

Національний банк України - фото Знай.ua
Національний банк України - фото Знай.ua

Попри оголошене урядом "успішне" закінчення року для української економіки й позитивні прогнози на 2021 рік, у січні іноземна валюта має зміцнити свої позиції — з особливою силою вплине на це локдаун, який очікується з 8 по 24 січня, і за деякими даними, може бути подовженим. У цьому випадку долар може дістатися позначки аж у 29 гривень за одиницю, але очікуване падіння американської валюти на світових ринках має дещо компенсувати загрозу.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень .