Національна поліція України заявила, що отримала важливу інформацію щодо ймовірних замовників вбивства журналіста Павла Шеремета і розпочинають слідчі дії в одній з європейських країн.

Про це йде мова у публікації, розміщеній на офіційній сторінці МВС України у соціальній мережі "Фейсбук".

"У грудні 2020 року слідство Нацполіції отримало за допомогою Служби зовнішньої розвідки України певну інформацію, що представляє інтерес в розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

Документи та аудіозаписи, крайні з яких датовані 2012 роком, вже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з точки зору встановлення замовників злочину.

Фрагменти інформації, яка є в розпорядженні слідства Нацполіції, опубліковані в мережі Інтернет. На оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста Павла Шеремета. Зокрема, наголошувалося на варіанті отруєння із використанням токсичних речовин, а також підрив", — йде мова у повідомленні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також правоохоронцям вдалося отримати свідчення від розпорядника цієї інформації.

Де саме будуть проводитися слідчі дії не розголошується.

Також нацполіція звернулася до всіх, хто може мати важливу інформацію, з проханням посприяти слідству.

Нагадаємо, 20 липня в Києві українці вшанували пам'ять журналіста Павлв Шеремета, який віддав життя за демократію

Як повідомляв портал Знай.ua, національний союз журналістів звернувся до Зеленського щодо розслідування справи про вбивство Павла Шеремета.

Також Знай.ua писав, представник ОБСЄ заявив, що нерозкрита справа вбивства Шеремета стримує свободу слова, ЗМІ та безпеку журналістів.