Міністерство освіти і науки успішно протестувало електронні журнали та щоденники і тепер розпочало безкоштовно поширювати сервіс серед шкіл.

Як повідомляється на сайті МОН, за перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього під'єдналися понад 100 шкіл. Доступ до цих сервісів і даних про навчання своїх дітей зможуть отримати й батьки. Проте зараз потрібно створити зв’язок цих продуктів із системою АІКОМ, де будуть зібрані дані про успішність навчання всіх учнів.

"Усі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультації щодо підключення сервісу. Це лише перший крок до розширення функціональних можливостей системи АІКОМ", — зазначив заступник міністра освіти з питань цифровізації Артур Селецький. Артур Селецький

Школа, кадр з відео
Школа, кадр з відео

Через інтерфейс сервісу організовано доступ до різних сторінок, зокрема, до даних про учнів, розкладу уроків, списків відвідування, домашніх завдань тощо. Інформація буде вноситися вчителями.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Інструкція МОН щодо під'єднання школи до електронного журналу:

1. Заклад освіти надсилає на електронну адресу ДНУ "Інститут освітньої аналітики"(ejournal@iea.gov.ua) запит щодо підключення з обов’язковим зазначенням потрібної інформації:

  • регіон (область);
  • місто/ОТГ;
  • назва закладу освіти з вказанням його ID у системі ДІСО;
  • ЄДРПОУ закладу освіти;
  • ПІБ відповідальної особи (адміністратора);
  • електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);
  • телефон відповідальної особи (адміністратора).

2. ДНУ "Інститут освітньої аналітики" розглядає звернення, створює в електронному журналі адміністратора для даної школи з відповідними правами доступу.

3. Система е-журналу автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану електронну адресу адміністратора закладу освіти.

4. Відповідальна особа, отримавши права доступу, авторизується в системі й розпочинає роботу.

Дистанційне навчання, фото: кадр з відео
Дистанційне навчання, фото: кадр з відео

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом