Дональд Трамп зібрав своїх прихильників у Вашингтоні і заявив, що ніхто не збирається здаватися.

Він також пообіцяв представити докази своєї перемоги в ході голосування, а паралельно на підході до Капітолію вже почалися зіткнення трампістів, які все ж зуміли увірватися в будівлю.

Капітолій же є місцеперебуванням Конгресу США, де і почалося засідання, на якому повинні оголосити формальні підсумки президентських виборів у Сполучених Штатах Америки. Прихильники Трампа зуміли знести металеві огорожі, але деяких особливо завзятих демонстрантів затримала поліція.

Сенатор Джеймс Лэнкфорд повідомляє, що фанати Трампа оточили зал сенату, тому засідання було перервано. "Протестувальники атакували Капітолій і оточили зал сенату. Вони попросили нас залишатися всередині", - зазначив він на сторінці в соціальній мережі Twitter.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ленкфорд, скріншот: Twitter
Ленкфорд, скріншот: Twitter

Ще кілька годин тому прихильники Трампа вийшли на величезний мітинг і стали вибудовувати колони з машин. "Вашингтон сьогодні наповнили люди, які не хочуть, щоб ліворадикальні демократи відібрали у них перемогу", — зазначає сам Дональд Трамп. І після цього відбулися сутички між мітингувальниками і тими, хто слідує руху #BlackLivesMatter.

Через деякий час з'явилася інформація, що протестуючі зуміли захопити зал Сенату США. "Вони всередині. Один з них заліз на трибуну і кричить, що Трамп переміг на виборах. Це безумство", - пишуть в Twitter.

Протестуючі в залі Сенату США, скріншот: Twitter
Протестуючі в залі Сенату США, скріншот: Twitter

Американський кабельний телеканал MSNBC Live опублікував кадри перших поранених під час сутичок. Відомо, що вона намагалася зламати двері Капітолію, але представники правоохоронних органів завадило цьому і вистрілили їй в шию. Згодом учасники протесту намагалися надати їй першу медичну допомогу, а її подальша доля невідома.

Перші секунди після пострілу в жінку, скріншот: Telegram
Перші секунди після пострілу в жінку, скріншот: Telegram

Нагадаємо, під завісу президентства: Конгрес США подолав вето Трампа на оборонний бюджет

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп назвав Байдена "Фейковим президентом": "Вибори гірші, ніж в Афганістані"

Знай.ua писав, Трамп може зробити це вперше за 150 років історії США: "спокусником" став Байден