З кожним роком в Україні змінюються вимоги до стажу для виходу на пенсію. Для того, щоб у 2021 році стати пенсіонером у 60 років потрібно мати щонайменше 28 років страхового стажу.

Про вимоги до стажу у 2021 році нагадує "Пенсійний кур'єр".

Водночас згідно з постановою Кабінету міністрів № 1098 про затвердження порядку призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, людям, які досягли 60 років і не мають трудового стажу, припинять виплачувати соціальну пенсію з 2021 року.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

З 2021 року потрібно буде мати щонайменше 28 років стажу для того, аби вийти на заслужений відпочинок вчасно. Всім іншим доведеться працювати до 63 років, тобто мати від 18 до 28 років стажу, або до 65 – від 15 до 18 років стажу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Українці з 15 роками стажу до кінця 2020 могли претендувати на соціальну допомогу, розмір якої складає різницю між доходами людини і прожитковим мінімумом для непрацездатних (1769 гривень).

Якщо необхідного стажу для виходу на пенсію не вистачає, можна влаштуватися працювати офіційно поки не набудете право на пенсійну виплату або докупити стаж.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом