Президент Білорусі Олександр Лукашенко дав інтерв'ю російському телеканалу "Росія-1". Поговоривши з журналісткою Наілею Аскер-заде в домашній обстановці, Лукашенко заявив, що єдиним своїм другом вважає президента Російської Федерації Володимира Путіна.

У той же час він зазначив, що Білорусь готова відновити відносини з Україною, незважаючи на рішення Зеленського слідом за Євросоюзом і США не визнавати результати білоруських президентських виборів.

"Я зла не тримаю на Володю Зеленського — - заявив Лукашенко. - Я його розумію: по молодості десь чогось сказав. Але це ж не означає, що ти повинен весь час на нього дивитися, розуміючи, що відбувається, і на нього ображатися або злитися".

Лукашенко вважає, що недружні заяви українського уряду щодо Білорусі пояснюються тим, що Україна і сама перебуває у скрутному становищі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Заявити вони заявили, але відносини у нас добрі, український народ до білорусів ставиться дуже добре, ми до них - ще краще", - сказав він, додавши, що економічне співробітництво між Білоруссю і Україною продовжує розвиватися.

"Тобто, ми базис не зруйнували і не руйнуємо. І навіть якщо потрібно десь чогось для Росії і для України, ми стаємо і в економіці посередниками"-стверджує Лукашенко.

“Я б косо на нього не дивився-поблажливо, косо, з презирством — ніколи. Молодий чоловік, молодий президент. Навчена людина, я думаю. Я впевнений в цьому, він же здорова, нормальна людина", — сказав Лукашенко.

Однак ініціативу для відновлення відносин повинна проявити українська сторона, додав він.

Нагадаємо, колишні беркутівці, які "відзначилися" кривавим розгоном студентів на Майдані, захищають трон Лукашенка від мітингувальників-білорусів

Як повідомляв портал Знай.ua , Лукашенко оголосив Білорусь ядерною державою

Також Знай.ІА писав, таємна інавгурація Лукашенка вивела на вулиці всю Білорусь