13 січня, всю Україну засипле снігом, посиляться морози. Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту.

У середу, 13 січня, в Україні очікується хмарна, холодна та багата на опади погода. У багатьох областях оголошено попередження про небезпечні метеорологічні явища. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Температура повітря вдень не подолає позначку в 0°, лише у Криму температура досягне +7°.

Вдень стовпчики термометрів показуватимуть від −1° до −4°, вночі очікуються заморозки. Вітер обіцяють північно-східний 5−10 м/с.

Синоптики прогнозують у східних, південних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській областях помірний, місцями значний сніг, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Приазов'ї мокрий сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, на решті території невеликий сніг.

зима, фото: depositphotos.com
зима, фото: depositphotos.com

У Києві 13 січня буде хмарно. Столиця залишиться чи не єдиним містом, де не буде опадів. Щоправда, ввечері у Києві можливий невеликий сніг.

Вночі у столиці температура опуститься до −4°, а вдень триматиметься на рівні від −2° до −4° морозу.

У Харкові у найближчу добу очікується мінусова температура повітря. Регіон накриють потужні снігопади. Вночі очікуються заморозки від −3° до −5°, а вдень стовпчики термометра застигнуть на рівні −3°.

Погода в Одесі буде морозною та холодною, очікується мокрий сніг. Температура повітря вночі сягне −3°морозу, а вдень повітря прогріється до 0°.

зимова білка, фото: unian.ua
зимова білка, фото: unian.ua

У Львові 13 січня погода буде морозною, можливий невеликий снігопад. Уночі −1…-3° морозу, а вдень −1…+1°.

В Карпатах 13 січня сніжитиме, очікуються морози. Стовпчики термометрів вночі покажуть від −1° до −3° морозу, а вдень температура підніметься до +1° тепла.

Карта погоди в Україні на 13 січня:

Карта погоди в Україні на 13 січня
Карта погоди в Україні на 13 січня

Як прогнозують синоптики, з 14 по 19 січня в Україні очікуються морози до -21 градуса вночі та до -16 градусів вдень, снігопади і сильний вітер. Це пов'язано з циклонами Бартош і Димитрос, які прийдуть в Україну вже у середу, 13 січня.