Фахівці Пенсійного Фонду України пояснили нюанси нарахування пенсії у випадку, коли отримувач виплат знаходиться на повному державному утриманні в будинку-інтернаті.

Відповідне питання і детальне пояснення спеціалістів розмішені на сторінці "Пенсійний кур'єр" у соціальній мережі Фейсбук. Фахівці ПФУ отримали наступне питання:

"Я пенсіонер, перебуваю на повному державному утриманні в будинку-інтернаті. Як мені виплачуватимуть пенсію в разі тимчасового перебування вдома на лікуванні?", - цікавиться чоловік.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

У ПФУ пояснили, що згідно з "Порядком перерахування органами Пенсійного фонду України або структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад коштів установам (закладам), у яких особи перебувають на повному державному утриманні, та їх використання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 № 269, у разі вибуття на канікули пенсіонера, який перебуває на повному державному утриманні, органи Пенсійного фонду України видають розпорядження про припинення перерахування частини пенсії державній установі з дати вибуття з подальшою їх виплатою особі в установленому порядку."

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Проте, якщо в повідомленні установи (закладу), у якій особа перебуває на державному утриманні, дати повернення немає, розмір пенсії одержувача не переглядається, тільки припиняється перерахування частини пенсії установі.

У цьому випадку розпорядження про перерахування частини пенсії установі та виплату частини пенсії особі видається після надходження відомостей про дату повернення особи в установу.

Виплата пенсій, facebook.com/gazetaPK
Виплата пенсій, facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом