В Україні за 2020 рік вартість користування громадським транспортом виросла на 7,8 відсотка – з 5,1 гривні до 5,51 гривні. При цьому зберігається дуже висока варіативність у ціні за квиток у різних містах.

Відповідні дані оприлюднила Державна служба статистики у звіті про середні споживчі ціни на товари та послуги у 2020 році.

Найвища ціна за квиток у місті Києві — аж 8 гривень, а також у Львівській (середня ціна 7,0 грн), Донецькій (6,8) і Харківській (6,6) областях. А найдешевше "проїхатися" можна у Херсонській області, де середня ціна на квиток лише 2 гривні 50 копійок.

Маршрутка, фото ілюстративне: mykyivregion.com.ua
Маршрутка, фото ілюстративне: mykyivregion.com.ua

Цікаво, що в деяких регіонах транспорт подешевшав, зокрема у Вінницькій, Сумській та Чернігівській. Але найбільше — 22,5 відсотка — втратили ціни на проїзд на Кіровоградщині.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Дані: Держстат
Дані: Держстат

За цей самий період пальне втратило у ціні: так, бензин А-95 подешевшав на 11,1 відсотка до 25,0 гривень за літр, бензин А-92 на 11,7 відсотка до 23,8 грн, а дизельне паливо - на 12,4 відсотка до 24,1 гривні.